top of page

How to tell your story to attract investment

Bijgewerkt op: 19 mei 2022

Op 11 april 2022 organiseerde Ocean Energy Europe de 'Strategy Day' met sessie over branding, crowdfunding en public affairs. Hier een impressie van de sessie over branding met bijdrages van Sarah Watt van Orbital Marine Power en Stuart Davies van ORPC.
Missie stuurt strategie

Amy Parsons (OEE) begon met de stelling dat goede communicatie volgens onderzoek resulteert in een 47% hogere kans op het succesvol aantrekken van nieuw kapitaal.

Sarah Watt (Orbital) nam de aftrap: "Waar sta je voor en wat is belangrijk voor jou organisatie? Dat zal je onderscheiden van anderen.

Definieer jouw

  • Purpose,

  • Vision,

  • Mission en Values.

Je wilt uiteindelijk bereiken dat mensen vrienden worden met je bedrijf. Dat vertaalt zich uiteindelijk ook naar het binden van nieuwe klanten en investeerders."


Stewart Davies legt uit dat ORPC hun missie gebruikt om strategie te sturen. Voor ORPC is dat community first, vervolgens bewezen technologie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. "Het is belangrijk om een blijvende indruk achter te laten bij je doelgroepen. Dat doen we door de meerwaarde (Values) van onze oplossing te benadrukken voor de maatschappij. Bij ORPC vertellen we klanten en investeerder over de schone energie banen, een oplossing voor klimaatverandering, energie onafhankelijkheid, leveringszekerheid en "nature inclusive" oplossingen."


Doe je huiswerk

Sarah gaat verder over haar aanpak van een marketingcampagne. "Bepaal eerst heel goed je doelgroep, dan je Unique Selling Points, en doe je huiswerk over de communicatiekanalen die je gaat inzetten (LinkedIn, Twitter, hashtags etc). Tenslotte moet je ook Key Performance Indicators opstellen om te meten of je campagne succesvol is geweest, bijvoorbeeld door te kijken of je meer bezoekers naar je website hebt gehaald met een QR-code campagne. Uit de resultaten leer je je doelgroepen en hun behoefte beter te begrijpen en kun je verantwoorden waarom je een bepaalde campagne inzet."


Stuart sluit af een boodschap:


"We zitten samen in deze sector. Vier daarom de successen in de industrie, terwijl je een brand opbouwt voor je bedrijf."

EWA is sinds 2015 lid van Ocean Energy Europe. De komende tijd zullen we vaker informatie terugkoppelen en toelichten wat de waarde is van het OEE-lidmaatschap voor EWA leden.

15 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page