Marktconsultatie Getijdencentrale Brouwersdam

Post date: Oct 10, 2013 3:31:55 PM

Hieronder vindt u het consultatiedocument voor het project Getijdencentrale Brouwersdam. Het doel van het project is om de waterkwaliteit in de Grevelingen te verbeteren. Dit doel vereist dat de Grevelingen weer een getijwater wordt, door middel van een opening in de Brouwersdam. Om het project ook financieel haalbaar te maken zal in de Brouwersdam mogelijk een getijdencentrale operationeel moeten worden.

Om de haalbaarheid van dit project na te gaan, organiseren de betrokken publieke partijen – Rijkswaterstaat, de provincies Zeeland en Zuid-Holland en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland – deze consultatie. Deze overheden willen de resultaten van deze consultatie betrekken bij de Rijksstructuurvisie Grevelingen en Volkerak-Zoommeer en bij een volgende fase, de competitieve fase. In die laatste fase zullen de betrokken overheden samenwerking zoeken met een of meer marktpartijen voor de mogelijke (vernieuw)bouw en exploitatie van de Brouwersdam.

In dit verband zijn de betrokken overheden op zoek naar antwoorden op hun vragen. Daarvoor willen zij vooral met partijen in overleg treden, die ervaring hebben met geïntegreerde grote infrastructuurprojecten en met de exploitatie van waterkrachtcentrales, bij voorkeur getijdencentrales. Maar ook willen zij van andere partijen die hierover iets nuttigs kunnen zeggen hun visie vernemen.

Op TenderNed.nl kunt u alle documenten bij de uitvraag vinden.