Nieuws‎ > ‎

iSea, 13 juni 2014, Amsterdam

Geplaatst 3 mrt. 2014 04:35 door Peter Scheijgrond

Op 13 juni 2014 organiseert Rijkswaterstaat in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de tweede editie van iSea: het innovatieve netwerkevenement voor een duurzaam gebruik van de Noordzee.

links: onderwaterfoto van apparaat met 'windschermen', midden: luchtfoto van kust, rechts: foto van windmolen

Voor wie?

Denkt u graag mee over hoe we de Noordzee op duurzame wijze kunnen blijven exploiteren? Bent u ondernemend, actief in de mariene sector, of heeft u dat ene gouden idee dat helpt om de Noordzee duurzaam te gebruiken? Of bent u als bedrijf of investeerder geïnteresseerd in deze ideeën? Dan is iSea iets voor u!

Op dit moment is het nog niet mogelijk u aan te melden voor iSea. De inschrijving start naar verwachting in april. Houd deze website in de gaten. Binnenkort verschijnt hier meer informatie over de inschrijving. Deelname aan iSea is gratis. U kunt zich al wel aanmelden voor het onderdeel Clash of the Concepts.

Waarom?

Van traditionele visserij tot hightech windturbines. De Noordzee heeft altijd volop kansen geboden om haar vele rijkdommen te exploiteren. Van generatie op generatie is deze bedrijvigheid doorgevoerd. Zover, dat soms uitputting en vervuiling op de loer liggen. Rijkswaterstaat vindt het belangrijk dat we ook in de toekomst op duurzame wijze van de Noordzee gebruik kunnen maken. Met iSea wil Rijkswaterstaat deze duurzame ontwikkelingen faciliteren en versnellen.

Samen duurzaam

Het doel van iSea is om mensen met ideeën, ondernemers, investeerders, experts en beleidsmakers te inspireren en met elkaar in contact te brengen om samen nieuwe duurzame initiatieven te ontwikkelen voor de Noordzee. iSea richt zich op alle vormen van gebruik van de Noordzee. Van scheepvaart, visserij, energieopwekking en waterbouw tot ontwikkelingen op het gebied van natuur en milieu.

'iSea heeft me zeer waardevolle contacten opgeleverd.' (deelnemer iSea 2012)

Programma

iSea biedt een gevarieerd programma waarin ontmoeting en uitwisseling centraal staan. Op het programma staan onder andere:

  • speeddaten met andere professionals uit het bedrijfsleven en de overheid
  • inspirerende presentaties waarin ondernemers hun best practices delen
  • workshops over bijvoorbeeld financiering en ondernemerschap
  • Clash of the Concepts

Raoul Beeldsnijder zal als dagvoorzitter de dag vakkundig begeleiden.

iSea 2014 vindt plaats in Pakhuis de Zwijger, een voormalig koelpakhuis in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. Vroeger een van de modernste pakhuizen. Nu een ontmoetingsplek, een bron van creatie en innovatie waar van elkaar geleerd kan worden en inspiratie kan worden opgedaan.

Clash of the Concepts

Clash of the Concepts is een uniek onderdeel van iSea. Maximaal 15 mensen krijgen de mogelijkheid om hun idee voor een duurzamer gebruik van de Noordzee aan de aanwezigen en een deskundige jury te presenteren. Hiermee krijgen ze de kans om hun idee tot werkelijkheid te brengen. De winnaar ontvangt een innovatievoucher en professionele ondersteuning bij de realisatie van het idee.www.rijkswaterstaat.nl/isea
Comments